Узбецькі вчені створили «помідорну вакцину» проти коронавірусу
На цьому вчені не зупинились і планують вирощувати «вакциновані» огірки та зелень

Вчені Центру геноміки та біоінформатики Академії наук Узбекистану повідомили, що їм вдалось створити «помідорну вакцину» проти коронавірусу. Як повідомляє uznews.uz, для того, щоб нею вакцинуватись людині достатньо просто з’їсти помідор, який не проходив термічної обробки.
«Ми ввели в клітину рослини коронавірус шляхом клонування. Після того як пацієнт з'їдає «вакцинований помідор», він потрапляє в організм людини і з клітин помідора виділяються антитіла», – розповів один з учених центру.
Заступник директора з наукової роботи Центру Забардаст Бурієв в інтерв’ю виданню Life розповів, що доклінічні випробування вакцини вже завершені, а скоро почнуться клінічні. Помідорами годують мишей, планується дослідити дію нового «препарату» на щурах і кроликах.
На додачу, вчені хочуть створити інші їстівні вакцини зі швидшим періодом дозрівання, оскільки на вирощування помідорів йде близько трьох місяців.
«Ми також почали розробляти «огіркову вакцину» , оскільки у деяких людей буває алергія на продукти червоного кольору. Плануємо незабаром зробити вакцину і в зелені: кріп, петрушка. Оскільки їх теж можна вживати без термообробки. Якщо на вирощування помідора йде близько трьох місяців, то зелень виростає протягом місяця», – пояснив Бурієв.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].