Новий пункт пропуску з Польщею розпочне роботу завтра: стартувала реєстрація у «єЧерзі»
Перетнути кордон зможуть легкові автомобілі, вантажівки до 3,5 тонни та автобуси

Відзавтра, 21 грудня, з 13:30 розпочинається рух на пункті пропуску з Польщею «Нижанковичі – Мальховичі».
Про це йдеться в повідомленні Міністерства розвитку громад та територій.
Зазначається, що перетнути кордон зможуть легкові автомобілі, вантажівки до 3,5 тонни та автобуси.
«Перетин кордону для автобусів буде можливий лише за попереднім записом у системі «єЧерга». Наразі йдеться про динамічну чергу, без реєстрації на конкретний час перетину кордону», – йдеться в повідомленні.
Реєстрація в системі «єЧерга» доступна з 13:00 20 грудня.
«Зважаючи, що пункт пропуску новий, а отже, дозволів на регулярні маршрути ще не видано, перетин кордону наразі можливий лише нерегулярним перевізникам. Відповідно реєстрація в системі також доступна лише перевізникам, що виконують нерегулярні рейси», – пояснили в міністерстві.
Стати в електронну чергу можна на сайті echerha.gov.ua та в мобільному застосунку «єЧерга».
Для бронювання місця в «єЧерзі» водію автобусу потрібно:
- на сайті echerha.gov.ua натиснути «Стати в чергу»;
- обрати «Автобус» і натиснути «Стати в чергу»;
- обрати пункт пропуску;
- заповнити дані водія, дані автобуса, дані про рейс;
- перевірити всі внесені дані та натиснути «Стати в чергу».
Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що в Закарпатській області запрацюють нові пункти пропуску для вантажного та пасажирського транспорту, аби допомогти бізнесу та розвантажити існуючі.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].