Індійські вегетаріанці хочуть купувати більше українських бобових

Індійські вегетаріанці хочуть купувати більше українських бобових

Україна не використовує свій експортний потенціал у співпраці з Індією

Індійські вегетаріанці хочуть купувати більше українських бобових
Фото pixabay.com

20 квітня в Києві пройшла конференція «Нішеві культури», у якій взяли участь виробники, переробники, іноземні покупці, посольства, постачальники насіння, експерти з технологій виробництва та представники МінАПК.

Посол Індії в Україні Манодж Бхарті під час конференції зазначив, що його країна дуже зацікавлена в імпорті бобових і соняшникової олії з України, про це повідомляє Інфоіндустрія.

Як стверджує пан посол, у жовтні-листопаді 2016 року імпорт бобових з України в Індію суттєво зріс, і наразі посольство Індії в Україні допомагає налагодити контакти бізнесу для подальшого зростання імпорту української сільськогосподарської продукції.

Населення Індії за останнім проведеним переписом 2011 року складало 1,25 млрд людей, і відтоді воно значно зросло. Переважна більшість індійців ─ вегетаріанці, наводить статистику Манодж Бхарті. У 2015 році країна імпортувала з Канади 500 млн тонн бобових.

«Чому не з України?» ─ дивується дипломат.

Окрім споживання бобових в Індії великим попитом користується соняшникова олія. «Ми потребуємо 10 млн тонн олії на рік», ─ зазначає індійський посол.

Розмір ринку харчової продукції в Індії складає $191 млрд, а загальна площа сільськогосподарських угідь становить 188 млн га, де налічується 46 видів грунтів.

За словами пана Бхарті, попит на органічну продукцію зростає щороку на 30%, і уряд застосовує заходи для збільшення посівних площ на 200 000 га.

«Наша сьогоднішня статистика експорту зернобобових до Індії не відображає реального потенціалу, який ми могли б використати», ─ зазначала заступник міністра агрополітики з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева в обговоренні теми за круглим столом наприкінці 2016 року.

Мінагропром з індійськими колегами вирішив ініціювати спільний проект розвитку виробництва бобових культур саме під потреби ринку однієї з найбільш густонаселених країн Азії.

«На цьому гігантському ринку нам потрібно конкурувати з такими гравцями, як Канада та Австралія, тому ми маємо шукати варіанти закріплення там», ─ зауважила Трофімцева.

Нішеві с/г культури вирощуються як альтернатива традиційним поширеним культурам, таким як пшениця, соняшник, ріпак (рапс). Вирощування нішевих культур, таких як ячмінь пивоварний, овес, просо, горох, гречка, гірчиця, льон, сорго і нут, дозволить практикувати сівозміну соняшнику й ріпаку, вирощування яких понад норму значно виснажує верхні шари ґрунту.

До того ж через кліматичні зміни, зокрема на півдні, з кожним роком посилюються посухи, що підвищує ризикованість вирощування традиційних с/г культур та потребує введення в сівозміну більш адаптованих до таких умов рослин.

Крім того, нішеві культури, у першу чергу, цікаві фермерам, невеликим та середнім с/г виробникам. Прибутковість нішевих культур набагато більша за прибутковість традиційних пшениці, кукурудзи, соняшнику.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Invest Summit. Jazz Business
Читайте також
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло