Світове виробництво сиру за 6 років виросло на 13%
Виробництво сирів досягло 20,5 млн тонн

Світове виробництво сирів з 2010 по 2016 рік збільшилося на 13%. Такі дані наводяться в щорічному бюлетені IDF (Всесвітньої молочної федерації), представленому на Всесвітньому молочному саміті в Белфасті, пише The DairyNews.
У 2016 році виробництво масла вершкового в світі склало 11 млн тонн. Виробництво сирів досягло 20,5 млн тонн, а обсяг виробництва СОМ – 4,9 млн тонн, СЦМ – 4,8 млн тонн., – за даними IDF.
Експерти Всесвітньої молочної асоціації відзначають, що за шість років виробництво олії зросло на 19%. Частка сухих молочних продуктів (СНМ) зросла в свою чергу на 16%.

До того ж світовий обсяг виробництва сухого знежиреного молока збільшився на 32%.
Нагадаємо: у 2016 році в Україні було вироблено 1 млн 630,1 тис. тонн молочних продуктів, що на 52 100 тонн менше, ніж у 2015-му та на 278 600 тонн, ніж два роки тому.
За підсумками 2016 року приріст було відмічено при виробництві кисломолочного сиру – 69 6 00 тонн (+3,9%) та вершкового масла – 101 000 тонн (+0,1%). При цьому, майже на 8% скоротилося виробництво жирних сирів – до 113 100 тонн.
У порівнянні з докризовим 2014-м найбільше впало виробництво молока – на 17,08% , твердого сиру – на 13%, масла – на 11,4% та кисломолочної продукції – 11,16%.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].