У Фінляндії будуть випікати хліб із комах
Ще 5 країн дозволили розводити і продавати комах як джерело білка і протеїну

У Фінляндії знайшли нове джерело білка і поживних речовин – комахи. Підприємливі фінські пекарі вирішили з комах випікати хліб, повідомляє VistaNews з посиланням на Helsingin Sanomat.
Фінська пекарня Fazer запустила в продаж перший у світі хліб, виготовлений на основі борошна з цвіркунів, повідомляє видання. Незабаром перші хлібці надійдуть у продаж.
На виготовлення одного такого хлібця буде йти приблизно 70 сушених цвіркунів, яких після перемелювання додаватимуть в звичайне борошно. Цвіркуни складатимуть 3% від ваги готового продукту.
Ціна одного такого хлібця складе 3,99 євро (при стандартній ціні хліба 2-3 євро).
Поки що постачання цвіркунів для хліба обмежені, Fazer буде продавати новинку тільки у своїх фірмових магазинах. Проте як тільки вдасться збільшити обсяг їх поставок, новий хліб потрапить в асортимент більшої кількості торгових точок.
Функціонери та ентузіасти з Продовольчої та аграрної організації ООН вже кілька років просувають ідею вживання в їжу комах – на їх думку, комахи вигідні та поживні, тому що швидко розмножуються і містять велику кількість білка.
Fazer – одна з найбільших корпорацій у фінській харчовій промисловості. Компанія була заснована Карлом Фазером в 1891 році як «французько-російська кондитерська» в центрі Гельсінкі.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].