У Фінляндії будуть випікати хліб із комах

У Фінляндії будуть випікати хліб із комах

Ще 5 країн дозволили розводити і продавати комах як джерело білка і протеїну

У Фінляндії будуть випікати хліб із комах
фото fazer-group

У Фінляндії знайшли нове джерело білка і поживних речовин – комахи. Підприємливі фінські пекарі вирішили з комах випікати хліб, повідомляє VistaNews з посиланням на Helsingin Sanomat.

Фінська пекарня Fazer запустила в продаж перший у світі хліб, виготовлений на основі борошна з цвіркунів, повідомляє видання. Незабаром перші хлібці надійдуть у продаж.

На виготовлення одного такого хлібця буде йти приблизно 70 сушених цвіркунів, яких після перемелювання додаватимуть в звичайне борошно. Цвіркуни складатимуть 3% від ваги готового продукту.

Ціна одного такого хлібця складе 3,99 євро (при стандартній ціні хліба 2-3 євро).

Поки що постачання цвіркунів для хліба обмежені, Fazer буде продавати новинку тільки у своїх фірмових магазинах. Проте як тільки вдасться збільшити обсяг їх поставок, новий хліб потрапить в асортимент більшої кількості торгових точок.

Функціонери та ентузіасти з Продовольчої та аграрної організації ООН вже кілька років просувають ідею вживання в їжу комах – на їх думку, комахи вигідні та поживні, тому що швидко розмножуються і містять велику кількість білка.

На початку листопада Фінляндія і ще п'ять європейських країн офіційно дозволили завзятим співвітчизникам розводити і продавати комах в якості харчового продукту.

Fazer – одна з найбільших корпорацій у фінській харчовій промисловості. Компанія була заснована Карлом Фазером в 1891 році як «французько-російська кондитерська» в центрі Гельсінкі.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло