Reebok відмовляється від нафти й випускатиме еко-кросівки з кукурудзи і бавовни

Reebok відмовляється від нафти й випускатиме еко-кросівки з кукурудзи і бавовни

В компанії вирішили розвивати екологічні тенденції

Reebok відмовляється від нафти й випускатиме еко-кросівки з кукурудзи і бавовни
фото Reebok/dezeen.com

Американський виробник спортивних товарів Reebok має намір поступово відмовитися від токсичних матеріалів у виробництві взуття. Зокрема, компанія більше не буде використовувати нафту, пише видання Dezeen.

Reebok уже випустив першу модель кросівок, зроблену з екологічно чистих матеріалів – бавовни і кукурудзи. Модель називається NPC UK Cotton + Corn.

У Mind з'явився телеграм-канал Mind tweet, де ви першими отримуєте головні новини, що мають вплив на економіку та бізнес. Підпишіться, щоб зберегти ваш час та гроші.

Підошва таких кросівок зроблена з переробленої кукурудзи. Верхня частина виготовлена зі 100%-ї бавовни, а устілка – з кастрової соєвої олії.

«Більшість спортивного взуття виготовляється з використанням нафти для створення синтетичних каучуків і пінопластової підошви, – зазначив керівник відділу інновацій Reebok Білл Макінніс. – Щороку виготовляється 20 млрд пар взуття, це не надійний спосіб».

«Ми думали: «Що, якщо ми почнемо з природних матеріалів, і використаємо рослини, а не нафтові матеріали?» – розповів Макінніс.

У Reebok запевняють, що споживач не відчує різниці між новою парою і звичними кросівками бренду.

Представники Reebok заявили, що вирішили перейти на екоматеріали в інтересах екології. Взуття продається нефарбованим, тому має бежевий колір. Вартість кросівок становить $95.

Нагадаємо, Adidas теж проявляє екоініціативу: компанія виготовлятиме спортивний одяг з поліестеру, для виробництва якого братиме лише перероблений пластик.

Про ще один успішний тренд взуття виключно з натуральної сировини – в матеріалі «Як заробити $100 млн на кросівках без логотипу: стартап AllBirds підкорює Кремнієву долину».

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту editor@mind.ua
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло