Вартість м'ясного кошика зросла на 15%
Станом на кінець вересня цього року вартість м'ясного кошика збільшилася до 487 грн

Станом на кінець вересня цього року вартість м'ясного кошика зросла на 15% – до 487 грн, порівняно з минулим роком. Про це з посиланням на слова директора Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка повідомляє agronews.uа.
Так, за рік вартість продуктів збільшилась, зокрема, яйця стали дорожче – на 26%, ковбаса – на 23%, сало – на 17%, свинина – на 15%, яловичина – на 14%, куряча тушка – на 7%.
«Проти минулого року варена ковбаса додала 17 грн на одному кілограмі, свинина та яловичина – по 15 грн, сало – 10 грн, курка – 4 грн, а десяток яєць – 5 грн. На кінець вересня цього року кілограм яловичини можна було купити в середньому за 126 грн, свинини – за 118 грн, вареної ковбаси – за 90 грн, сала – за 70 грн, бройлера – за 59 грн, а десяток яєць – за 24 грн», – повідомив Дорошенко.
Таку невелику різницю між м'ясом, собівартість якого сильно відрізняється, важко знайти в інших країнах.
«І це може привести до того, що замість свиней та корів на селі будуть тримати равликів, оскільки для їх вирощування багато не треба», – додав експерт.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].