Засновник «Астарти» Іванчик збільшив частку в компанії до 36,32%
«Астарта» у 2018 році отримала чистий збиток 21 млн євро після прибуткових трьох років напередодні

Засновник і співвласник агрохолдингу «Астарта» Віктор Іванчик збільшив частку в компанії до 36,32%. Про це пише БізнесЦензор із посиланням на повідомлення компанії на Варшавській фондовій біржі.
Компанія Іванчика Albacon Ventures Limited 9–11 квітня викупила 16 500 акцій «Астарти». У результаті частка Іванчика зросла з 36,26% до 36,32%.
На кінець 2018 року на казначейському рахунку «Астарти» було 2,76% акцій, за даними компанії. Ще 36,26% цінних паперів належало Віктору Іванчику, 28,16% – канадській фінгрупі Fairfax і 32,82% – іншим акціонерам.
Додамо, що «Астарта» у 2018 році отримала чистий збиток 21,11 млн євро після прибуткових трьох років напередодні. Збиток компанії торік пов'язують із погіршенням фінансових показників через несприятливу кон'юнктуру як на ринку цукру, так і на ринку зернових. Її виручка у 2018 році скоротилася на 18,8% – до 372,22 млн євро, а EBITDA – у 2,1 рази, до 56,87 млн євро. Експорт знизився на 3 процентні пункти – до 56%.
«Астарта» – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який працює в 5 областях України. Він включає вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком 243 000 га і молочні ферми з 27 000 голів великої рогатої худоби, сім елеваторів, біогазовий комплекс і завод із переробки сої в Полтавській області – «Глобинський переробний завод».
Раніше Mind писав, що ЄБРР надав $20 млн кредиту двом підприємствам «Астарти».
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].