Veranda on the river: Київський Hot Point на воді
Головна точка відвідування для туристів і знакове місце для киян

Без гучного відкриття, але на хвилі успіху та популярності. Головна точка відвідування для туристів і знакове місце для киян. Про нього говорять за кордоном, а експерти не втомлюються аналізувати стратегію ресторану.
Veranda on the river – ресторан у Києві на березі Дніпра, який став відомим і улюбленим у рекордний термін. Саме він відзначений як місце обов'язкового візиту закордонних гостей поряд з Києво-Печерською лаврою та Андріївським узвозом. Колись команда засновників загадала бажання тут, і воно збулося.
Правильні координати
На думку керуючої рестораном Тетяни Авраменко, Veranda on the river знаходиться у сильному енергетичному місці. Тут і пам'ятник засновникам Києва у Наводницькому парку, куди за старою доброю традицією приїжджають молодята, і монумент легендарної Батьківщини-матері, й, звичайно, знаменита Києво-Печерська лавра.
«Якщо говорити щиро, тут я бачу гармонійне співвідношення двох складових. Перша – це космос з нами. У цьому місці є свій дух, є магічна сила, яка притягує і професіоналів у плані роботи, і гостей, створює атмосферу: теплу, душевну, чарівну. Друга складова – це результат роботи величезної сильної команди, яка щодня працює над створенням нових страв, шоу-програм, якісного сервісу, смачної кухні».

Кухня на найвищому рівні
Меню Veranda on the river – це поєднання 12 кухонь світу. Керує процесом досвідчений шеф-кухар, один з кращих фахівців Європи Сергій Башинський. Він знає, чим здивувати гостей і як знайти до них підхід. Багато подорожує, проводить маркетингові дослідження та цікавиться автентичними рецептами. Не приховує, що є шанувальником азійської кухні, це відчувається у величезній колекції його соусів. Постійно презентує тематичні та спеціальні меню з використанням делікатесів і рідкісних інгредієнтів: наприклад, камчатського краба, лобстера, японської яловичини Вагю.
«Де шукати натхнення? Я не прихильник гіпотези, що його потрібно чекати, склавши руки. Воно народжується в процесі безперервної праці. Важливо також подорожувати. Нам із командою вдалося побувати в Ізраїлі, США, Франції, Італії.
Тому я додав у нове меню ресторану те, що зараз на гребені моди в гастрономічному світі. Ви зможете спробувати різні види традиційного мексиканського тако – з телятиною, з тунцем, із крабом. Я прихильник тартару, цього разу я приготую його з тихоокеанської лакедри.

Багато спілкуюся з нашими гостями, мені цікаво дізнаватися, де вони побували та що спробували. Але, тим не менше, я орієнтуюся на український менталітет і місцеві традиції. Не можу уявити сезон без зеленого борщу або равіолі з бичачими хвостами, супу з крабом. Знайомі страви я подаю у авторській інтерпретації. Обов'язково рекомендую спробувати філе білої риби в соусі пелатті або томлену телятину в соусі Антікучо», – зізнався Сергій Башинський.

Неймовірні шоу
Veranda on the river виважено балансує між висококласною кухнею та вечірками в ресторані. Вони завжди доречні та розділені за настроєм палуб. Так, наприклад, перший поверх підходить для сімейних посиденьок і романтичних побачень. Увечері тут завжди звучить жива музика. Лаунж другої зони – це історія про кальяни та стильні dj-сети. На третій палубі – окрема Veranda Terrace з авторськими вечірками та концертами.
Veranda on the river стала локацією для виступів світових і топових українських зірок: Ніно Катамадзе, Ляпіс-98, NK | Настя Каменських, Ассія Ахат, AVIATOR, NANA.
