Британія припинила видобуток газу методом фрекінгу після серії підземних поштовхів
Влада в Лондоні заявила про запровадження мораторію на цей спосіб видобутку сланцевого газу

Уряд Великобританії зупинив видобуток в країні природного газу із застосуванням технології фрекінгу. Про це пише dw з посиланням на заяву влади в Лондоні про запровадження мораторію на цей спосіб видобутку сланцевого газу.
Міністерство у справах бізнесу, енергетики і промислової стратегії повідомило, що роботи з видобутку сланцевого газу припиняють доти, поки не буде доведено безпечність фрекінгу.
Нагадаємо: досі уряд прем'єр-міністра Бориса Джонсона підтримував цей метод видобутку газу. Таким чином Лондон хотів знизити залежність країни від імпорту газу.
Вперше уряд Великобританії запровадив заборону на видобуток газу методом фрекінгу у 2011 році і скасував його лише сім років по тому. Нинішня влада вирішила відмовитися від цієї технології після того, як в серпні 2019 року на півночі країни були зафіксовані підземні поштовхи. Додамо, що в цьому регіоні енергетична компанія Cuadrilla вела роботи з видобутку сланцевого газу.
Техніку фрекінгу різко критикують екологічні активісти. Вона передбачає закачування суміші з води, піску і хімічних речовин під тиском на велику глибину і розрив твердих порід, переважно газоносних сланців. При цьому з щільної породи вивільнюється природний газ і починає надходити на поверхню.
Екологи виступають проти цього методу через підвищення ймовірності локальних землетрусів, а також можливість зараження джерел води отруйними хімічними сполуками.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].