IKEA випускатиме фрикадельки з рослинного «м'яса» - FT
При їх виробництві виділятиметься в 25 разів менше парникових газів, ніж при звичайних

Шведська компанія IKEA почне виробляти свої знамениті фрикадельки з рослинного «м'яса», до складу якого увійдуть гороховий протеїн і овес. Про це пише Financial Times, на яку посилається Forbes. Найбільший в світі меблевий ритейлер вже продає веганські хот-доги і морозиво рослинного походження.
Рівень викидів в атмосферу парникових газів при виробництві рослинних фрикадельок складе всього 4% від обсягу, який виникає при готуванні звичайного м'яса.
Веганські фрикадельки IKEA готуватиме з горохового протеїну, вівса, яблук і картоплі. Вони будуть виготовлятися таким чином, щоб «бути на вигляд, як м'ясо, і мати смак м'яса», відзначає видання.
З 2018 року IKEA виробляє веганські хот-доги, які залишають в 7 разів менший вуглецевий слід, ніж звичайні. За перший рік компанія продала 10 млн таких хот-догів. IKEA також продає полуничне морозиво рослинного походження.
Розширення меню за рахунок вегетаріанських страв – лише частина програми IKEA, яка поставила собі мету до 2030 року стати «кліматично позитивною», тобто взагалі не виділяти в атмосферу шкідливих викидів. Минулий рік став для компанії першим, коли вона змогла знизити показники викидів, збільшивши при цьому доходи.
В рамках боротьби з шкідливими викидами IKEA вже здає меблі в оренду.
Нагадаємо, IKEA вже до кінця 2019 повністю задовольнятиме свої потреби в електроенергії шляхом виробництва власної енергії, яку отримуватиме з відновлювальних джерел.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].