Тиск на ціну свинини з боку імпортної сировини зменшився, з боку доступнішого м’яса птиці зріс – АСУ

Тиск на ціну свинини з боку імпортної сировини зменшився, з боку доступнішого м’яса птиці зріс – АСУ

Кінець зими відзначився раптовим сплеском закупівельних цін

Тиск на ціну свинини з боку імпортної сировини зменшився, з боку доступнішого м’яса птиці зріс – АСУ
Фото unsplash.com

Тиск на внутрішні ціни на свинини з боку імпортної сировини зменшився у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, але з боку доступнішого м’яса птиці – зріс. Про це повідомляється на веб-сайті Асоціації «Свинарі України» (АСУ).

«Більшість виробників та переробників свинини очікують на приріст цін на свинину в перший тиждень весни… На противагу березню 2019-го, оператори відзначають менший тиск з боку імпортної сировини, проте більший – з боку доступнішого м’яса птиці», – зазначається у повідомленні з посиланням на опитування представників м’ясопереробної галузі.

За оцінкою гравців ринку, цього тижня більшість товарних свиней закуповували по 41-44 грн/кг: позитивну цінову динаміку пов’язують як з реабілітацією після відчутного послаблення котирувань у середині місяця, так і з пожвавленням ринку в ході підготовки до тривалих святкових вихідних на початку березня.

«Кінець зими відзначився раптовою реабілітацією закупівельних цін на свиней забійних кондицій. Так, за підсумками щотижневого моніторингу цін на ринку живця, середньоринкова ціна останнього тижня лютого додала 5,4% проти попереднього, сягнувши 42,7 грн/кг», – зазначається у повідомленні.

Згідно з повідомленням, початок передвеликоднього посту, хоча й не матиме значного впливу на ціну, проте й не слугуватиме фактором її підтримки.

Разом з тим, в АСУ повідомили, що частина м’ясопереробників розраховують на стабілізацію цін, решта – очікують їх послаблення вже у другій декаді березня.

Як повідомлялося, Україна вже цього року стане світовим лідером за темпом зростання виробництва курятини.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло