Сінгапур першим у світі дозволив робити наггетси з вирощеного в лабораторії м’яса
Ціни на таку продукцію знизилися останнім часом і стали доступними

Сінгапур першим у світі офіційно схвалив вирощене в лабораторії м'ясо, дозволивши використовувати для наггетсів штучну курятину від американського стартапу Eat Just, повідомила компанія в прес-релізі, на який посилається Forbes.
Стартап планує запустити в Сінгапурі новий бренд GOOD Meat, щоб випускати продукцію на ринок. Eat Just розповіла, що кілька місяців готувала документи, що підтверджують чистоту і стабільність клітин курятини під час процесу виробництва, і детальний опис самого процесу, йдеться в повідомленні.
На відміну від рослинного м'яса, яке роблять із замінників – сої або гороху, – штучне м'ясо вирощують з клітин тварин. Eat Just стверджує, що не використовує антибіотики, а штучне куряче м'ясо відповідає стандартам для домашньої курки і містить вкрай мало мікроорганізмів порівняно з звичайною птицею. У лабораторному м'ясі більше білка і більш різноманітний набір амінокислот, йдеться в прес-релізі.
«Я впевнений, що схвалення нашого штучного м'яса регулятором буде першим серед багатьох в Сінгапурі і країнах по всьому світу. Працюючи разом з широким сільськогосподарським сектором і просунутими законодавцями, компанії по типу нашої можуть допомогти в задоволенні зростання попиту на тваринний білок у міру того, як населення планети до 2050 року зросте до 9,7 млрд людей», – заявив гендиректор Eat Just Джош Тетрик.
У жовтні Eat Just повідомила, що уклала партнерство з сінгапурським консорціумом Proterra Investment Partners Asia для будівництва заводу з виробництва рослинного білка.
Цього року виробники штучного білка користуються популярністю у інвесторів, пише Financial Times. Фінансування отримали в тому числі стартапи Memphis Meats (США), Future Meat (Ізраїль) і Mosa Meat (Нідерланди).
Інтерес до галузі виявив у тому числі японський фінансовий конгломерат Soft Bank.
Кілька компаній запросили схвалення своєї продукції в регулюючих органах різних країн, і офіційне визнання в Сінгапурі може прискорити процеси.
Інвестиції в штучне м'ясо допомогли знизити вартість виробництва: з моменту появи першого в світі бургера з лабораторним м'ясом в 2013 році ціни істотно знизилися, зазначила FT. За її інформацією, нагетси з м'яса Just Eat коштуватимуть на рівні преміальної страви з курки в ресторані.
Нагадаємо, раніше аналітична компанія PWC дослідила, що зменшення споживання м'яса і молока на 10% збереже 2,7 млрд дерев.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].