Виробництво морозива в Україні зросло на 3%
Найбільшими виробниками є Житомирська, Харківська, Дніпропетровська області

Виробництво морозива в Україні за п'ять місяців 2021 року склало 61 600 літрів, що більше на 3% ніж за аналогічний період 2020 року. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.
За даними Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» найбільшими регіонами-виробниками морозива є Житомирська (54,1% від загального обсягу виробництва), Харківська (18,5%), Дніпропетровська (11,2%), Львівська (5,6%) і Кіровоградська (4,5%) області.
Найбільш популярним морозивом залишається класичний пломбір, як в індивідуальній, так і сімейній упаковці (його купують понад 80% населення). Другим за частотою покупок – з фруктовими добавками (близько 40%).
Українці найчастіше купують морозиво у вафельному стаканчику. Крім того, поступово зростає кількість покупців органічного морозива.
Раніше повідомлялося, що виробництво тваринної продукції з початку 2021 року значно скоротилося. Валовий надій молока від сільськогосподарських тварин усіх видів впав на 5,2% до 2519,3 т.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].