Виробництво морозива в Україні зросло на 3%

Виробництво морозива в Україні зросло на 3%

Найбільшими виробниками є Житомирська, Харківська, Дніпропетровська області

Виробництво морозива в Україні зросло на 3%
Фото: pixabay.com

Виробництво морозива в Україні за п'ять місяців 2021 року склало 61 600 літрів, що більше на 3% ніж за аналогічний період 2020 року. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.                                                              

За даними Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» найбільшими регіонами-виробниками морозива є Житомирська (54,1% від загального обсягу виробництва), Харківська (18,5%), Дніпропетровська (11,2%), Львівська (5,6%) і  Кіровоградська (4,5%) області.

Найбільш популярним морозивом залишається класичний пломбір, як в індивідуальній, так і сімейній упаковці (його купують понад 80% населення). Другим за частотою покупок – з фруктовими добавками (близько 40%).

Українці найчастіше купують морозиво у вафельному стаканчику. Крім того, поступово зростає кількість покупців органічного морозива. 

Раніше повідомлялося, що виробництво тваринної продукції з початку 2021 року значно скоротилося. Валовий надій молока від сільськогосподарських тварин усіх видів впав на 5,2% до 2519,3 т.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Invest Summit. Jazz Business
Читайте також
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло