Ресторанний бізнес в Україні працює з оборотом 65–70% від довоєнних часів – НБУ

Ресторанний бізнес в Україні працює з оборотом 65–70% від довоєнних часів – НБУ

Однак економіка України все одно поступово відновлюється

Ресторанний бізнес в Україні працює з оборотом 65–70% від довоєнних часів – НБУ
Фото: YouTube/Шкарпова запитає

Що сталося. Станом на червень 2022 року ресторанний бізнес в Україні працює з оборотом 65–70% від довоєнних часів.

Джерело. Про це заявив заступник голови Національного банку України Сергій Ніколайчук.

Деталі. За його словами, «якщо подивитися на кількість працюючих відділень «Нової Пошти», «Розетки», «Епіцентру», то в них працюють уже близько 85–90% точок. Хоча зрозуміло, що, найімовірніше, просідання в обсягах продажів досить суттєве. Це, наприклад, видно по ресторанних закладах, де оборот тепер становить 65–70% від довоєнних часів».

Ніколайчук зазначив, що економіка України поступово відновлюється, адже на початку березня не працювало близько третини підприємств, а на кінець травня – лише 14%.

«По Києву, наприклад, ми бачимо відновлення діяльності сектору послуг. Якщо у березні в Києві працювало менше 500 підприємств, то наприкінці травня їх було вже понад 3000», – додав заступник голови НБУ.

Бекграунд. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку повномасштабної війни росії проти України ресторанний ринок Києва звузився вдвічі.

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у нашому Telegram-каналі Mind.ua
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло