Starbucks інвестує у дві інноваційні ферми, щоб захистити постачання кави від зміни клімату
Кавовий гігант купує 3% світового постачання кави, яке останніми роками зазнало тиску через екстремальні погодні умови

Starbucks інвестує у дві інноваційні ферми, щоб допомогти захистити свою каву від зміни клімату.
Про це пише CNBC.
Starbucks інвестує у дві нові ферми в Центральній Америці, щоб наблизитися до мети захисту постачання кави від зміни клімату. Кавовий гігант купує 3% світового постачання кави, яке останніми роками зазнало тиску через екстремальні погодні умови.
На двох нових фермах Starbucks вивчатиме, як гібридні сорти кави проявляють себе на різних висотах і в умовах ґрунту. Понад десять років тому Starbucks купив свою першу кавову ферму в Коста-Риці. Тепер кавовий гігант додав ще дві до свого портфоліо. Компанія із Сієтла заявила в четвер, що вона інвестувала в іншу ферму в Коста-Риці та свою першу в Гватемалі в надії наблизитися до мети захисту постачання кави від зміни клімату.
Підвищення температури, заморозки у Бразилії, три роки поспіль Ла-Нінья та інші екстремальні погодні умови негативно впливають на виробництво кави останніми роками, створюючи тиск на постачання. Для Starbucks, який купує 3% світового постачання кави, нестача може призвести до труднощів у пошуку арабської кави – і до підвищення цін для його клієнтів. Ціни на каву для споживачів зросли на 18% за останні п'ять років станом на серпень, згідно з Бюро статистики праці.
«Заморозки у Бразилії вже вплинули на обсяги до 50%, тому ми можемо мати справді серйозний вплив на доступність продуктів, і це стає все більш регулярним у всій кавовій смузі», – сказав Роберто Вега, віцепрезидент Starbucks із глобальної агрономії кави, досліджень і розвитку та сталого розвитку. Кавова смуга – це екваторіальний регіон з ідеальними умовами для вирощування кавових зерен. На двох нових фермах Starbucks вивчатиме, як гібридні сорти кави проявляють себе на різних висотах і в умовах ґрунту.
До атрибутів гібридних рослин належать вища продуктивність і стійкість до іржі кавового листя, гриба, який процвітає в умовах підвищених температур й опадів. «Ми можемо розробляти нові гібриди, але те, що гібрид працює в одній країні та за певних умов, не означає, що він працюватиме скрізь», – сказав Вега. Команда Веги також сподівається вирішити інші проблеми, з якими стикаються його кавовиробники, що не є безпосереднім наслідком зміни клімату. Наприклад, нова ферма компанії в Гватемалі невелика, з виснаженим ґрунтом і низькою продуктивністю. Starbucks сподівається змінити ситуацію, відновивши ґрунт, а потім використає ці знання, щоб навчити інших фермерів робити те саме.
«Ферма не обов'язково в хорошому стані, і саме це ми й шукали. Ми хотіли ферму, яка дійсно відображає проблеми, з якими фермери стикаються сьогодні», – сказав Вега. На другій фермі в Коста-Риці, яка розташована поруч з Hacienda Alsacia, Starbucks планує використовувати дрони, механізацію та інші технології, щоб розв'язати проблеми з браком робочої сили, з якими стикаються багато фермерів Латинської Америки. Starbucks у кінцевому підсумку планує купити ще дві ферми в Африці та Азії, розширюючи своє сільськогосподарське портфоліо по всій кавовій смузі.
Бекграунд. Раніше Mind писав, що ціни на каву продовжують зростати через тривалі перебої з постачанням, які підштовхнули вартість преміальної арабіки до найвищого рівня за останні 13 років.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].