Кабмін затвердив порядок ведення е-реєстру підприємств, що використовують спирт етиловий: деталі
Новий порядок регулює облік і контроль за використанням спирту в хімічній, парфумерній продукції та оцті

Кабмін затвердив Порядок ведення Електронного реєстру суб’єктів господарювання, що використовують спирт етиловий для виробництва хімічної та технічної продукції, парфумерно-косметичних виробів і оцту з харчової сировини.
Про це йдеться на сайті КМУ.
Зазначається, що порядок визначає створення та ведення реєстру, внесення змін до відомостей про суб’єктів, а також їх виключення з реєстру.
Реєстр містить такі дані:
- для юридичних осіб – найменування, місцезнаходження, код ЄДРПОУ;
- для фізичних осіб-підприємців – ПІБ, адреса, реєстраційний номер платника податків або паспортні дані;
- для осіб, що ведуть облік за договорами про спільну діяльність – найменування та код уповноваженої особи, а також податковий номер.
Реєстр є власністю держави, зокрема його програмно-технічних засобів і прав на програмне забезпечення, що належать Державній податковій службі України (ДПС). Інформацію в реєстрі створюють самі суб’єкти господарювання або їхні уповноважені особи, які подають до ДПС заяву на включення в реєстр, внесення змін чи виключення з нього.
Створення та функціонування реєстру фінансується на кошти державного бюджету, міжнародної технічної допомоги та інших дозволених джерел.
Бекграунд. Раніше Mind писав, що Кабмін продовжив на 2025 рік заборону на експорт солі, газу, золота. Уряд затвердив ліцензування експорту й імпорту товарів у 2025 році та обсяги квот
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].