У Києві відбулася Урочиста Церемонія нагородження переможців сьомого конкурсу Favorite Food & Drinks
Подія поєднала лідерів food-ритейлу

1 квітня у Києві відбулася Урочиста Церемонія нагородження переможців сьомого незалежного професійного дегустаційного конкурсу Favorite Food & Drinks. Подія поєднала лідерів food-ритейлу: представників національних і регіональних торговельних мереж, виробників та експертів галузі.
Про це повідомляє пресслужба Favorite Food & Drinks.
Дегустаційний конкурс, за словами організаторів, став знаковою подією для українського харчового ринку. Його метою є визначення найкращих продуктів за органолептичними характеристиками «наосліп» та сприяння просуванню якісних харчових товарів.
У пресслужбі зазначили, що споживачі та бізнес-партнери можуть довіряти відзнакам Favorite Food & Drinks, адже вони присуджуються виключно за результатами незалежного оцінювання.
У 2025 році дегустаційна комісія стала рекордною за кількістю експертів: 30 представників провідних торговельних мереж, маркетплейсів, виробничих компаній, серед яких NOVUS, Епіцентр К, ROZETKA, АТБ-МАРКЕТ, Auchan Україна, KLO, Fozzy Group, Carlsberg Ukraine та багато інших. На думку організаторів, це підкреслює значущість конкурсу для ринку.
Вперше у складі журі взяли участь:
- Анатолій Стаценко, головний технолог Laska;
- Марина Селіванова, провідна інженер-технолог ДП «ДЬОЛЕР УКРАЇНА»;
- Анастасія Ковбаса, провідна фахівчиня відділу зовнішнього аудиту Департаменту якості FOZZY GROUP;
- Руслан Струков, головний технолог ФОРА.
Дегустаційний конкурс засвідчив 5 трендів харчової індустрії, а саме: інноваційний підхід, продукція для здорового харчування та нішеві продукти, урізноманітнення асортименту продукції, попит на готову їжу та порційний асортимент, увага до локальних виробників.
За результатими конкурсу учасники отримали:
- Гран-Прі: 35 відзнак;
- Золото: 143 відзнаки;
- Срібло: 32 відзнаки;
- Бронза: 5 відзнак.
«Дегустаційний конкурс Favorite Food & Drinks – це важлива можливість для молодих крафтових виробників, які ще працюють у невеликих масштабах, але прагнуть вийти на новий рівень і зробити свій продукт впізнаваним. Участь у конкурсі може стати для них потужним стрибком у розвитку», – наголосив Тарас Шевченко, член Асоціації шеф-кухарів України.
Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що єдиний в Україні незалежний міжнародний професійний дегустаційний конкурс Favorite Food&Drinks оголошує про старт сьомого сезону. Конкурс продовжує свою місію з розвитку харчової індустрії через виявлення неупередженими професіоналами високоякісних харчових продуктів і забезпечення їхньої присутності на ринках ритейлу та ГоРеКа України.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].