У Києві відбулася Урочиста Церемонія нагородження переможців сьомого конкурсу Favorite Food & Drinks

У Києві відбулася Урочиста Церемонія нагородження переможців сьомого конкурсу Favorite Food & Drinks

Подія поєднала лідерів food-ритейлу

У Києві відбулася Урочиста Церемонія нагородження переможців сьомого конкурсу Favorite Food & Drinks
Фото: Favorite Food & Drinks

1 квітня у Києві відбулася Урочиста Церемонія нагородження переможців сьомого незалежного професійного дегустаційного конкурсу Favorite Food & Drinks. Подія поєднала лідерів food-ритейлу: представників національних і регіональних торговельних мереж, виробників та експертів галузі.

Про це повідомляє пресслужба Favorite Food & Drinks.

Дегустаційний конкурс, за словами організаторів, став знаковою подією для українського харчового ринку. Його метою є визначення найкращих продуктів за органолептичними характеристиками «наосліп» та сприяння просуванню якісних харчових товарів.

У пресслужбі зазначили, що споживачі та бізнес-партнери можуть довіряти відзнакам Favorite Food & Drinks, адже вони присуджуються виключно за результатами незалежного оцінювання.

У 2025 році дегустаційна комісія стала рекордною за кількістю експертів: 30 представників провідних торговельних мереж, маркетплейсів, виробничих компаній, серед яких NOVUS, Епіцентр К, ROZETKA, АТБ-МАРКЕТ, Auchan Україна, KLO, Fozzy Group, Carlsberg Ukraine та багато інших. На думку організаторів, це підкреслює значущість конкурсу для ринку.

Вперше у складі журі взяли участь:

  • Анатолій Стаценко, головний технолог Laska;
  • Марина Селіванова, провідна інженер-технолог ДП «ДЬОЛЕР УКРАЇНА»;
  • Анастасія Ковбаса, провідна фахівчиня відділу зовнішнього аудиту Департаменту якості FOZZY GROUP;
  • Руслан Струков, головний технолог ФОРА.

Дегустаційний конкурс засвідчив 5 трендів харчової індустрії, а саме: інноваційний підхід, продукція для здорового харчування та нішеві продукти, урізноманітнення асортименту продукції, попит на готову їжу та порційний асортимент, увага до локальних виробників.

За результатими конкурсу учасники отримали:

  • Гран-Прі: 35 відзнак;
  • Золото: 143 відзнаки;
  • Срібло: 32 відзнаки;
  • Бронза: 5 відзнак.

«Дегустаційний конкурс Favorite Food & Drinks – це важлива можливість для молодих крафтових виробників, які ще працюють у невеликих масштабах, але прагнуть вийти на новий рівень і зробити свій продукт впізнаваним. Участь у конкурсі може стати для них потужним стрибком у розвитку», – наголосив Тарас Шевченко, член Асоціації шеф-кухарів України.

Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що єдиний в Україні незалежний міжнародний професійний дегустаційний конкурс Favorite Food&Drinks оголошує про старт сьомого сезону. Конкурс продовжує свою місію з розвитку харчової індустрії через виявлення неупередженими професіоналами високоякісних харчових продуктів і забезпечення їхньої присутності на ринках ритейлу та ГоРеКа України.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло