Компанії зможуть бронювати більше фахівців: змінено порядок обліку мобілізованих працівників
До загальної чисельності зараховуватимуть мобілізованих після 18 травня 2024 року

Відтепер до загальної кількості військовозобов’язаних на підприємстві зараховують працівників, яких мобілізували після 18 травня 2024 року. Тож компанія може забронювати більше фахівців.
Про це інформує пресслужба Мінцифри.
«Наприклад: у вас 80 працівників на обліку і ще 20 – мобілізовані після 18 травня. Раніше враховувалися тільки 80. Тепер – 100. І якщо можна забронювати, наприклад, 50%, то раніше це було 40 людей, а тепер – 50», – пояснюють у міністерстві.
Уточнюється, що якщо мобілізовані працівники автоматично до загальної кількості не зараховувалися, роботодавець має звернутися до ТЦК та СП, щоб оновити їхні дані. Також у переліку не враховують працівників, заброньованих в іншій компанії.
У Мінцифри також повідомили хто може подати заявку на бронювання:
- юридичні особи або їхні філії;
- компанія має бути в Єдиному переліку критично важливих (ті, що забезпечують армію, критичну інфраструктуру, економіку, медицину тощо);
- працівники мають бути офіційно працевлаштовані;
- у Реєстрі військовозобов’язаних має бути зазначено, що працівника «виключено з військового обліку» – тобто він працює в компанії і не стоїть на обліку в ТЦК та СП.
Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час. Зокрема, затверджено окремий механізм для співробітників СБУ; працівників розвідувальних органів.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].