Ціни на цибулю в Україні обвалилися до мінімуму за чотири роки
Надлишок продукції середньої та низької якості тисне на ринок, фермери змушені знижувати вартість

В Україні другий тиждень поспіль фіксується падіння цін на цибулю. За словами виробників, попит на овочі послабився, тоді як пропозиція на ринку зростає.
Про це повідомляє EastFruit.
Станом на сьогодні фермери реалізують цибулю в межах 5–10 грн/кг ($0,12–0,24/кг) залежно від якості та обсягів партії. Це приблизно на 20% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. Експерти наголошують, що нинішній рівень є найнижчим щонайменше за останні чотири сезони.
Аналітики пояснюють, що головним чинником здешевлення стало надходження на ринок великих обсягів продукції середньої та низької якості. Через затяжні дощі під час жнив якість врожаю суттєво постраждала, і значна частина цибулі виявилася непридатною для тривалого зберігання. Щоб уникнути збитків, аграрії намагаються якнайшвидше продати таку продукцію, знижуючи ціни. Водночас цибуля високої якості нині майже не з’являється у відкритому продажу, адже виробники залишають її у сховищах, розраховуючи на майбутнє подорожчання.
Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що експорт українських яєць зріс на 82% у серпні. Найбільшими покупцями стали Іспанія, Чехія та Польща.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].