Захворіло у світі
19,189,737
Померло у світі
716,669
Вилікувалось у світі
11,610,152
Захворіло в Україні
78,261
Померло в Україні
1,852
Вилікувалось в Україні
43,055
Китай надає перевагу канадській свинині

Китай надає перевагу канадській свинині

Канада обійшла США у об’ємах поставок свинини до Китаю за І квартал 2017

Китай надає перевагу канадській свинині
фото Shutterstock

Об’єми продажу канадської свинини до Китаю, після різкого зростання минулого року, перевищили показники США за І квартал 2017 року. Таке траплялось всього декілька разів за два десятиліття, згідно з даними Канади та США. Про це повідомляє Reuters.

Китай демонструє значний «апетит» до споживання свинини, включаючи частини свиней, такі як ноги і нутрощі, які мало цінують у інших країнах. В той же час, впровадження більш жорстких екологічних стандартів у Китаї призвело до закриття ферм і зростанню попиту на більш дешевий імпорт.

Це стало бонусом для канадських фермерів, які майже повністю видалили рактопамін із раціону своїх свиней – загалом, тому що він заборонений у Китаї, країні, яка споживає половину свинини у світі.

Експорт США в Китай навпаки обмежено, оскілки половину поголів’я свиней тільки почали відлучати від вживання стимулятору росту.

Відродження експорту свинини в Канаді підкреслює могутність гігантського китайського ринку, який впливає на сільськогосподарську галузь та прибуток у всіх країнах-постачальниках у всьому світі. 

Ще в 2013 році щорічні продажі свинини в Китаї склали біля 333 000 тонн, що майже вдвічі перевищило попередні продажі. У тому ж році, канадська індустрія почала відмовлятись від використання рактопаміну.

В І кварталі цього року Канада відправила до Китаю майже 93 000 тонн свинини, це перевершило результат США у розмірі 87 500 тонн.

Євросоюз давно заборонив використання рактопанміну і є найбільшим постачальником свинини у Китаї. За І квартал країни ЄС відправили 393 365 тонн.

Китайська влада заборонила використання рактопаміну в 2002 році. Говорять, що м'ясо, вирощене із використанням стимулятору росту може викликати різноманітні захворювання шлунково-кишкового тракту і є небезпечним для вживання людям з серцевими захворюваннями.

Втім, Адміністрація США з контролю за продуктами і медичними засобами не виявила жодних небезпек і у 1999 році заявила, що стимулятор росту «не має значного впливу на людину».  У 2014 році екологічні групи намагались оскаржити рішення Адміністрації, мотивуючи недостатнім вивченням препарату, але позов було відхилено.

Як американські, так і канадські уповноважені органи дозволяють вживання м’яса вирощеного із використанням рактопаміну.

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у наших Telegram-каналах Mind.Live та Mind.UA, а також Viber-чаті