Китай надає перевагу канадській свинині

Китай надає перевагу канадській свинині

Канада обійшла США у об’ємах поставок свинини до Китаю за І квартал 2017

Китай надає перевагу канадській свинині
фото Shutterstock

Об’єми продажу канадської свинини до Китаю, після різкого зростання минулого року, перевищили показники США за І квартал 2017 року. Таке траплялось всього декілька разів за два десятиліття, згідно з даними Канади та США. Про це повідомляє Reuters.

Китай демонструє значний «апетит» до споживання свинини, включаючи частини свиней, такі як ноги і нутрощі, які мало цінують у інших країнах. В той же час, впровадження більш жорстких екологічних стандартів у Китаї призвело до закриття ферм і зростанню попиту на більш дешевий імпорт.

У Mind з'явився телеграм-канал Mind tweet, де ви першими отримуєте головні новини, що мають вплив на економіку та бізнес. Підпишіться, щоб зберегти ваш час та гроші.

Це стало бонусом для канадських фермерів, які майже повністю видалили рактопамін із раціону своїх свиней – загалом, тому що він заборонений у Китаї, країні, яка споживає половину свинини у світі.

Експорт США в Китай навпаки обмежено, оскілки половину поголів’я свиней тільки почали відлучати від вживання стимулятору росту.

Відродження експорту свинини в Канаді підкреслює могутність гігантського китайського ринку, який впливає на сільськогосподарську галузь та прибуток у всіх країнах-постачальниках у всьому світі. 

Ще в 2013 році щорічні продажі свинини в Китаї склали біля 333 000 тонн, що майже вдвічі перевищило попередні продажі. У тому ж році, канадська індустрія почала відмовлятись від використання рактопаміну.

В І кварталі цього року Канада відправила до Китаю майже 93 000 тонн свинини, це перевершило результат США у розмірі 87 500 тонн.

Євросоюз давно заборонив використання рактопанміну і є найбільшим постачальником свинини у Китаї. За І квартал країни ЄС відправили 393 365 тонн.

Китайська влада заборонила використання рактопаміну в 2002 році. Говорять, що м'ясо, вирощене із використанням стимулятору росту може викликати різноманітні захворювання шлунково-кишкового тракту і є небезпечним для вживання людям з серцевими захворюваннями.

Втім, Адміністрація США з контролю за продуктами і медичними засобами не виявила жодних небезпек і у 1999 році заявила, що стимулятор росту «не має значного впливу на людину».  У 2014 році екологічні групи намагались оскаржити рішення Адміністрації, мотивуючи недостатнім вивченням препарату, але позов було відхилено.

Як американські, так і канадські уповноважені органи дозволяють вживання м’яса вирощеного із використанням рактопаміну.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту editor@mind.ua
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло