Європейські стандарти виробництва українського шоколаду вступили у дію

Європейські стандарти виробництва українського шоколаду вступили у дію

Європейські вимоги є обов’язковими для виконання

Європейські стандарти виробництва українського шоколаду вступили у дію
Фото: Shutterstock

Починаючи з 1 січня 2018 року в Україні вступають у дію європейські вимоги до продуктів з какао та шоколаду, повідомило представництво Євросоюзу в Україні на своїй сторінці у Facebook.

На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов’язковими для виконання.

Відповідно до європейських вимог, шоколадом може називатися лише той продукт, який містить не менше 35% загальної кількості какао-продуктів.

В молочному шоколаді має бути понад 25% какао-продуктів та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14% молочних продуктів.

Шоколад – це харчовий продукт, отриманий із какао-продуктів і цукру, який містить не менше ніж 35% загальної кількості к...

Опубликовано European Union in Ukraine 3 января 2018 г.

Раніше повідомлялося, що протягом 2017 року Україна збільшила експорт шоколаду до ЄС на 35%. Європейські вимоги розповсюджуються на всі види українських шоколадних виробів.

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у наших Telegram-каналах Mind.Live та Mind.UA, а також Viber-чаті