Європейські стандарти виробництва українського шоколаду вступили у дію
Європейські вимоги є обов’язковими для виконання

Починаючи з 1 січня 2018 року в Україні вступають у дію європейські вимоги до продуктів з какао та шоколаду, повідомило представництво Євросоюзу в Україні на своїй сторінці у Facebook.
На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов’язковими для виконання.
Відповідно до європейських вимог, шоколадом може називатися лише той продукт, який містить не менше 35% загальної кількості какао-продуктів.
В молочному шоколаді має бути понад 25% какао-продуктів та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14% молочних продуктів.
Шоколад – це харчовий продукт, отриманий із какао-продуктів і цукру, який містить не менше ніж 35% загальної кількості к...
Опубликовано European Union in Ukraine 3 января 2018 г.
Раніше повідомлялося, що протягом 2017 року Україна збільшила експорт шоколаду до ЄС на 35%. Європейські вимоги розповсюджуються на всі види українських шоколадних виробів.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].