Ціни на цукор у світі можуть впасти завдяки Індії
Країна намагається боротися з перевиробництвом цукру і експортує його за кордон у великих кількостях

Індія пом'якшила правила з експорту цукру, що дозволить фабрикам продавати цукор за кордон до кінця поточного сезону, повідомляє в середу Reuters. Це може призвести до подальшого зниження цін на цукор, зазначає видання.
Індія, найбільший у світі споживач цукру, пішла на цей крок, щоб впоратися з переповненням внутрішніх запасів.
Індійський уряд також повідомив, що виробники, які експортують цукор у цьому сезоні, отримають дозвіл імпортувати цукор-сирець протягом наступних двох сезонів до вересня 2021 року без сплачування мита.
В Індії за сезон 2017/18 фінансового року (закінчується 30 вересня) буде вироблено, імовірно, рекордні 29,5 млн тонн цукру, що на 45% більше, ніж у попередньому році.
Раніше повідомлялося, що індійський уряд планує ввести нові правила, які змусять цукрові заводи експортувати мільйони тонн надлишкового цукру – це дозволить підтримувати місцеві ціни.
Однак місцеві виробники налаштовані песимістично.
«Світові ціни на цукор занадто низькі, тому фабрики зазнають збитків не менше $150 на кожній тонні», – зазначив один з власників заводу.
Як повідомлялося, в Україні експорт цукру також зріс майже на третину. Найбільшими імпортерами українського цукру стали Шрі-Ланка, Туреччина, Азербайджан та африканські країни.
У січні український цукор подешевшав на 25%.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].