Внаслідок анексії Криму вилов риби впав у понад два рази
Експерти акцентують, що українець споживає 9–14 кг риби на рік при 20 необхідних для здорового функціонування організму

Україна після анексії Криму Росією знизила обсяги офіційно виловленої і вирощеної риби та морепродуктів з 220 000 до 90 000 тонн на рік. Про це повідомив генеральний директор Асоціації українських імпортерів риби й морепродуктів Дмитро Загуменний, передає УНІАН.
«У нас останні три роки офіційний вилов і обсяг вирощеної риби становить близько 90 000 тонн. Якщо імпорт 300 000–320 000 тонн, то власна риба – 90 000 тонн. До 2013 року показник був близько 220 000 тонн у рік. Дуже багато підприємств, які займалися промислом, перебували в Криму. Зараз, як ви самі знаєте, українські компанії в Криму нічого не виловлюють», – сказав він.
Також Загуменний підкреслив, що протягом останніх трьох років спостерігається збільшення імпорту риби та морепродуктів в Україні, проте це є лише відновленням ринку, а не реальним його зростанням.
За словами Загуменного, у середньому кожен українець споживає від 9 до 14 кг риби на рік, чого, судячи з інформації Міжнародної організації охорони здоров'я, недостатньо для підтримки здоров'я, оскільки показник повинен складати 20 кг.
Фахівець відділу сільського господарства посольства США в Україні Олександр Тарасевич додав, що цього року показник споживання риби й морепродуктів одним українцем складе близько 11,5 кг – країна поступово рухається до повернення на колишні позиції.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].