ЄС збільшує квоти для українських експортерів м'яса птиці
Квоти будуть поступово збільшені у 2,5 рази

Перший віцепрем'єр України – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів 30 липня підписав угоду між Україною та Європейським Союзом про збільшення квоти для українських експортерів м'яса птиці. Про це повідомляєпрес-служба Мінекономрозвитку.
Зазначається,що річна квота на м’ясо птиці та переробленого м’яса птиці буде поступово збільшена у 2,5 рази. Зазначені зміни набудуть чинності після їх ратифікації парламентами обох сторін.
Як повідомлялось, 22 липня Україна повністю використала квоти на безмитний експорт агропродовольчої продукції до ЄС за дев’ятьма групами товарів. Зокрема, це такі групи: мед, цукор, крупи та борошно, оброблений крохмаль, оброблений томат, виноградний і яблучний соки, пшениця, кукурудза і вершкове масло. Потенційно до кінця року ще закриють квоти по ячменю (наразі використано 79%), м’ясу птиці (використання основної квоти – 75%), солоду і пшеничній клейковині (58%) та крохмалю (53%).
Нагадаємо: у березні цього року Україна та Брюссель неочікувано уклали попередню домовленість про збільшення безмитного експорту курятини до ЄС, що закриє хитру юридичну лазівку, яку використовує компанія українського мільярдера Юрія Косюка.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].