ЄС збільшує квоти для українських експортерів м'яса птиці

ЄС збільшує квоти для українських експортерів м'яса птиці

Квоти будуть поступово збільшені у 2,5 рази

ЄС збільшує квоти для українських експортерів м'яса птиці
фото www.flickr.com/photos/arisusaktos

Перший віцепрем'єр України – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів 30 липня підписав угоду між Україною та Європейським Союзом про збільшення квоти для українських експортерів м'яса птиці. Про це повідомляєпрес-служба Мінекономрозвитку.

Зазначається,що  річна квота на м’ясо птиці та переробленого м’яса птиці буде поступово збільшена у 2,5 рази. Зазначені зміни набудуть чинності після їх ратифікації парламентами обох сторін.

Як повідомлялось, 22 липня Україна повністю використала квоти на безмитний експорт агропродовольчої продукції до ЄС за дев’ятьма групами товарів. Зокрема, це такі групи: мед, цукор, крупи та борошно, оброблений крохмаль, оброблений томат, виноградний і яблучний соки, пшениця, кукурудза і вершкове масло. Потенційно до кінця року ще закриють квоти по ячменю (наразі використано 79%), м’ясу птиці (використання основної квоти – 75%), солоду і пшеничній клейковині (58%) та крохмалю (53%).

Нагадаємо: у березні цього року Україна та Брюссель неочікувано уклали попередню домовленість про збільшення безмитного експорту курятини до ЄС, що закриє хитру юридичну лазівку, яку використовує компанія українського мільярдера Юрія Косюка.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло