Лайфхак від шеф-кухаря: Як правильно вибрати страви в ресторані
Поради від шеф-кухаря ресторану Veranda on the river Сергія Башинського

Мало хто з нас замислюється про те, як зробити правильний вибір страв у ресторані. Дуже часто це залежить не тільки від настрою та смакових вподобань, а й від атмосфери закладу та його особливостей.
А ще частіше безпосереднім фактором є привід, з яким ви прийшли у заклад.
Романтичне побачення, перед яким хвилюється кожен. Або ділова зустріч, яка може вплинути на хід справ. Посиденьки з друзями, яких чекав усі вихідні або сімейна вечеря, де зібралися всі домочадці.
Правильно обрані страви принесуть не лише задоволення, а й допоможуть налагодити діалог зі співрозмовником, підвищити настрій.
Шеф-кухар відомого ресторану на березі Дніпра Veranda on the river Сергій Башинський підкаже, на чому варто зупинити вибір, щоб отримати справжню насолоду в ресторані та не помилитися у відповідальний момент.

Сергій Башинський, шеф-кухар Veranda on the river
Романтичне побачення
Не знаю жодної людини, яка б не хвилювався перед романтичним побаченням. Тут до купи сходяться відразу декілька факторів: місце та час зустрічі, настрій, з яким ви туди вирушаєте.
Щоб знизити напругу та розслабитися, рекомендую відразу почати з аперитиву. В цьому випадку ідеальними стануть кава, просекко, ігристе, шампанське. Чудово, якщо відмінне вино порекомендує професійний сомельє, який краще розбирається у новинках, класиці та модних трендах.
Зазвичай на побаченнях гості небагато уваги приділяють основним стравам, віддаючи перевагу легкім закускам і некалорійним десертам. Я б радив спробувати актуальні нині у світі страви – тартар і карпаччо. Замовте тартар із дорадо з ікрою щуки або карпаччо з оленини з лохиною.

Карпаччо з оленини з лохиною
Для десерту на завершення вечора я б вибрав панакоту з топленого молока із ягідним соусом або десерт Чіа з кокосовим молоком і горіхами.
До речі, насіння чіа вважається джерелом енергії та сили. У поєднанні з кокосовим молоком і горіхами – справжня окраса вечора.
Бізнес-зустріч
Під час ділових перемовин співрозмовники максимально зосереджені та напружені. Від того, як пройде бізнес-зустріч, залежить подальший розвиток справ. Тому зазвичай гості обирають каву та легкі закуски.
Коли в ресторан прибуває велика делегація, її учасники люблять спробувати щось з національної кухні. Тому тут вибір великий: деруни, український борщ з телятиною із печі, вареники з різними начинками, традиційний салат «Олів'є».

Олів'е з лососем та червоною ікрою
Вечеря у сімейному колі
Вибір страв залежить від уподобань сім'ї. Обов'язково замовте закуски на стіл: артишоки, оливки. Перейдіть до салатів. Рекомендую салат «Здоров'я» з домашньою еко-моцарелою та олією кукурудзяного зародка. Для любителів делікатесів – салат із лобстерами, стиглими томатами та манго.
Діти – шанувальники піци та міні-бургерів. Замовте їм класичну Маргариту. Враховуйте сезон: улітку – спробуйте улюблену окрошку або гаспаччо, взимку – страви з печі, наприклад, томлену фермерську качку з медовими яблуками.

Томлена фермерська качка з медовими яблуками