Жолуді можуть стати наступною «супер'їжею» – The Guardian

Жолуді можуть стати наступною «супер'їжею» – The Guardian

Їх можна перемолоти на борошно і підсмажити для кави, а збирати їх можна безкоштовно в місцевому парку

Жолуді можуть стати наступною «супер'їжею» – The Guardian
фото pixabay.com

У Великобританії все більшої популярності набувають звичайні дубові жолуді, які раніше «ніхто не помічав». The Wall Street Journal повідомляє, що в Південній Кореї жолуді досягли статусу «супер'їжі», люди там масово переключилися на «жолудєву локшину, желе і пудру». Тим часом The Guardian пише, що в раціоні британців жолуді теж знаходять все нові застосування.

Корінні американські індіанці колись вважали жолуді – багаті поживними речовинами – основою свого раціону, зазначає видання. А зараз їх вирощують в Китаї і Південній Кореї і часто розмелюють на борошно. В багатьох країнах з жолудів роблять «каву» – вони багаті на білок, жири, клітковину і важливі мінерали.

Марсі Майєр на популярній платформі Tedx Talk нещодавно розповіла, що виробляє печиво з жолудевого борошна. Головний плюс жолудів – їх можна довгостроково зберігати, як горіхи, і від цього їх поживна цінність не зменшується. Також вона наголосила, що захист дубів і висадження нових можуть допомогти впоратися з кліматичною кризою.

 Британець Фергус Дреннан проводить курси з приготування жолудів. Підготовка їх до їжі «вимагає трохи роботи». Спочатку їх потрібно розлущити. В невеликих обсягах можна просто розрізати їх ножем і витягнути з шкаралупи.

При великих урожаях (не забуваючи залишати і для дикої природи) жолуді потрібно висушити – на радіаторі або розстелити в теплій кімнаті – досушити в духовці до того моменту, поки вони почнуть «стріляти». Після чого розлущувати.

Потім їх можна підсмажити або розмолоти для кави або на борошно.

«Я зробила шоколадний торт з жолудями, який мені дуже сподобався. Мені подобається робити з жолудевого борошна тальятеле (різновид локшини – ред.), найчастіше я додаю його у хліб». На смак, зазначає Дреннан, він «горіховий, трохи землистий».

Про те, як українці продають продукти, зроблені з натуральних компонентів, в матеріалі Mind «Створено українцями: три еко-стартапи, що здивували світ».

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло