Молоко дорожчає через сезонний спад виробництва – АВМ
Найбільше ціни зросли на молоко найвищої якості

На українському ринку ціни на молоко-сировину продовжують зростати в умовах сезонного спаду виробництва. Про це повідомляє Асоціація виробників молока.
«Тренд підтримується активним зростанням цін на великі партії молока найвищої якості – «екстра». Середні ціни на цей ґатунок зросли найбільше ― в середньому на 14 коп., до 10,3 грн/кг, вищий подорожчав на 12 коп., до 9,82 грн/кг, перший ґатунок додав в середньому 10 коп. ― 9,19 грн/кг. Середньозважена ціна трьох ґатунків піднялася до 9,77 грн/кг (+12 коп.)», – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що змінився діапазон коливань цін на екстраґатунок по регіонах: західний ― 9,90-10,4 грн/кг; східний ― 9,9-10,40 грн/кг; північний ― 10,0-10,5 грн/кг, південний ― 9,90-10,5 грн/кг, центральний ― 10,0-10,50 грн/кг.
«Хоч і з деяким запізненням, але ціни все-таки активізували свій рух вгору. В знаки дається сезонне зниження виробництва на фоні річного скорочення в 3,7%. Відтермінований початок зростання в цьому році зумовлений падінням попиту за відомих усім причин, проте на даний момент вже відмічається його пожвавлення, особливо у сегменті ГоРеКа. Щодо термінів повного відновлення існують різні прогнози, які суттєво відрізняються, а відтак і прогноз цін у поточному році є надто ускладненим», – зауважили у профільній асоціації.
Як повідомлялося раніше, з 1 липня Ціни на молоко почали зростати. Через більш конкуренті ціни на європейському ринку Україна наростила імпорт по всіх групах молочної продукції.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].