В Україні подорожчали всі продукти тваринного походження - Держстат
Найбільше зросла ціна на яйця - на 37,7%

З травня 2020 року по травень 2021 року в Україні подорожчали всі продукти тваринного походження. Про це повідомляє Державна служба статистики.
У травні 2021 року сало в середньому по Україні продавалося по 83,77 грн за кг (на 12,8% дорожче, ніж у травні 2020 року); яловичина – по 160,3 грн за кг (на 13,1% дорожче); свинина – по 120,63 грн за кг (на 0,5% дорожче); ковбаса варена першого ґатунку – по 110,16 грн за кг (на 9,7% дорожче); морожена риба – по 83,34 грн за кг (на 4,2% дорожче); яйця – по 26,24 грн за десяток (на 37,7% дорожче); куряче філе – по 106,92 грн за кг (на 32,4% дорожче); курятина у тушках – по 67,25 грн за кг (на 35,6% дорожче).
Молоко пастеризоване жирністю до 2,6% за вказаний період зросло у ціні на 5,4% (до 26,44 грн за кг); сири м’які жирні – на 8,3% (до 116,52 грн за кг); сметана жирністю до 15% – на 9,9% (до 67,88 грн за кг); вершкове масло – на 8,7% (до 46,61 грн за 200 г).
Нагадаємо: тарифи на комунальні послуги за рік зросли на 35%.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].