В Україні подорожчали всі продукти тваринного походження - Держстат

В Україні подорожчали всі продукти тваринного походження - Держстат

Найбільше зросла ціна на яйця - на 37,7%

В Україні подорожчали всі продукти тваринного походження - Держстат
фото: pexels.com

З травня 2020 року по травень 2021 року в Україні подорожчали всі продукти тваринного походження. Про це повідомляє Державна служба статистики.

У травні 2021 року сало в середньому по Україні продавалося по 83,77 грн за кг (на 12,8% дорожче, ніж у травні 2020 року); яловичина – по 160,3 грн за кг (на 13,1% дорожче); свинина – по 120,63 грн за кг (на 0,5% дорожче); ковбаса варена першого ґатунку – по 110,16 грн за кг (на 9,7% дорожче); морожена риба – по 83,34 грн за кг (на 4,2% дорожче); яйця – по 26,24 грн за десяток (на 37,7% дорожче); куряче філе – по 106,92 грн за кг (на 32,4% дорожче); курятина у тушках – по 67,25 грн за кг (на 35,6% дорожче).

Молоко пастеризоване жирністю до 2,6% за вказаний період зросло у ціні на 5,4% (до 26,44 грн за кг); сири м’які жирні – на 8,3% (до 116,52 грн за кг); сметана жирністю до 15% – на 9,9% (до 67,88 грн за кг); вершкове масло – на 8,7% (до 46,61 грн за 200 г).

Нагадаємо: тарифи на комунальні послуги за рік зросли на 35%.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло