Американський стартап почне продавати рослинного «тунця» в 2022 році
У продукті немає клітин справжньої риби, тому він підійде для веганів і тих, хто має алергію

Продуктовий стартап Finless Foods оголосив про підготовку до випуску нового продукту – тунця на рослинній основі. Компанія вже випустила кілька зразків «риби» і протестувала її смакові якості у співпраці з професійними кухарями. Finless Foods буде постачати сирий тунець для суші та інших азіатських страв, пише HighTech Plus з посиланням на Engadget.
Рослинний тунець поповнить асортимент стартапу, який на даний момент виробляє яловичі стейки і ковбаски, в 2022 році.
Тунець Finless Foods виготовляється з дев'яти різних рослинних продуктів, повідомляє видання. Як і у випадку з м'ясними стейками Beyond Meat, в процесі не беруть участь клітини реальної риби, тому нове рішення стартапу підійде для веганів, які відмовилися від органічних продуктів з ідеологічних міркувань або через алергію. Таким чином, вважають в Finless Foods, компанія зможе охопити максимально широку аудиторію потенційних покупців.
«Наш тунець на рослинній основі пропонує новий продукт для споживачів, які не можуть їсти морепродукти через алергію, які думають про інші проблеми зі здоров'ям або просто хочуть насолодитися стравою з морепродуктів без знищення живих істот», – пояснили представники Finless Foods.
За даними компанії, за останні 50 років світова популяція риби скоротилася на 60%, а тунець – це найпопулярніший вид морепродуктів і другий за кількістю вилову в дикій природі.
У Finless Foods вважають, що в майбутньому світова харчова промисловість зіткнеться з екологічною кризою, якщо не вирішити цю проблему найближчим часом. З цієї причини стартап прагне швидше організувати поставки своїх продуктів до мережевих супермаркетів і ресторани, а також паралельно працює над другим проектом – культивованою рибою.
Тунець на рослинній основі – це тимчасове рішення для Finless Foods, оскільки зараз компанія також розробляє економічно ефективну технологію для вирощування м'яса справжньої риби. Процес культивації передбачає виробництво м'яса риби з невеликого набору клітин – на виході виходить повноцінний продукт, який неможливо відрізнити від стейків риби з океану.
Нагадаємо, виробник рослинного м’яса Beyond Meat відкриває свою першу фабрику в Китаї.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].