5 опцій, що мають бути у вашій новій духовці обов'язково
Відчути себе професійним кухарем не виходячи з дому цілком реально

Любите здорове харчування? Отже, ваш найкращий друг – духова шафа. Саме ця техніка дає змогу зберегти максимум корисних вітамінів в їжі, до того ж її смак й аромат будуть на найвищому рівні.
Якщо ви зараз у пошуку духової шафи, пропонуємо дізнатися про 5 опцій, які вона обов'язково повинна мати. За словами наших консультантів з інтернет-магазину техніки Eldorado, сьогодні духовка электрична приготує для вас не гірше за кухарів із трьома зірками Мішлен. Як це? Дізнаваймося разом.
Готування на пару

Одна з корисних технологій у духовці – оброблення парою. Працює вона дуже просто: у спеціальний відсік заливається вода, яка в процесі приготування перетворюється на пару й подається в робочу зону. Що це дає:
- зберігається користь продуктів;
- повністю розкривається смак й аромат страви;
- зберігається текстура м'яса й овочів;
- утворюється золотиста скоринка й м'яка середина у випічці.
Багато років секретною зброєю професійних кухонь був пароконвектомат. По суті, це звичайна духовка з парою, мати яку сьогодні можна й удома.
Холодні дверцята
Під час готування всередині духовки температура перевищує 200 градусів, тому й поверхня її може розжарюватися неймовірно. Якщо виробник не подбав про безпеку, ризик отримати опіки дуже великий.
У духовках із функцією «Холодні дверцята» реалізована спеціальна технологія подвійного нагріву, що не дозволяє зовнішній частині розігріватися вище 60–70 градусів. Гаряче, але обпектися неможливо.
Термощуп

Набридло весь час заглядати в духовку й перевіряти готовність страви? Вибирайте шафу з термощупом. Один його кінець встромляється в м'ясо, випічку або запіканку, а інший під’єднується до духовки.
Це дає змогу контролювати рівень готовності просто з панелі управління, не прочиняючи дверцята.
Каталітичне покриття

Внутрішня поверхня будь-якої духовки із часом забруднюється. Чистити її вручну – задоволення малоприємне. Плями й залишки їжі, що глибоко в'їдаються, складно зчищати, тому доводиться користуватися скребачкою, твердими губками й агресивними мийними засобами.
Усього цього можна уникнути, якщо купити духову шафу зі спеціальним каталітичним покриттям.
Як воно працює:
- жир й інші забруднення вловлюються особливою пористою структурою покриття;
- під час нагрівання вище 200 градусів активується процес руйнування органічних залишків на поверхні;
- після охолодження вам залишається тільки видалити рештки сажі серветкою.
Управління по Wi-Fi
Деякі виробники обладнують духові шафи модулем Wi-Fi, щоб управляти технікою віддалено, через застосунок на смартфоні.
Практична користь такої функції сумнівна, але виглядає ефектно й для деяких може виявитися зручною.