У Франції заготівельники почали збір квітів для Chanel No. 5 на честь 100-річчя аромату
Модний дім Chanel уклав угоду з сім'єю Мул, щоб вони постачали Chanel п'ять видів квітів

У Грассі на півдні Франції збирачі врожаю почали заготовляти квіти для парфумів Chanel No.5, запах яких залишається незмінним за всі 100 років їх існування, передає Investing.com з посиланням на Reuters.
Десятки збирачів у крислатих капелюхах вручну зривають квіти жасмину – ключового інгредієнта парфумів, які в цьому році святкують своє сторіччя.
Аромат, створений засновницею модного гіганта Коко Шанель в 1921 році і популяризований такими зірками, як Мерилін Монро, включає в себе десятки запахів, але найважливішим, за словами головного парфумера Олів'є Полж, є квіти, зібрані недалеко від південного французького міста Грасс.
«Жасмин Грасса, ймовірно, є найважливішим інгредієнтом Chanel No. 5. Це інгредієнт, над яким нам доводилося старанно працювати. Був час, коли його вирощування було під загрозою, тому що виробництво переміщалася в інші країни, ймовірно, через зростання цін на нерухомість і еволюцію суспільства. Але саме так в 1980-х роках у нас в Chanel виникла ідея об'єднати зусилля з фермерською сім'єю, щоб забезпечити кількість і постійну якість жасмину», – каже він.
Понад 30 років тому модний дім уклав угоду з сім'єю Мул, щоб вони постачали Chanel п'ять видів квітів.
Пізніше фірма купила ще 10 гектарів землі, додавши до 20, які вже були в розпорядженні партнерів по бізнесу.
Фабріс Бьянкі, який керує виробництвом сім'ї Мул, сказав, що пандемія COVID-19 не надто вплинула на роботу, адже збирачі, в основному, працюють на вулиці.
Однак вірус доставляє великі проблеми парфумерам, відомим також під прізвиськом «нюхалі», адже втрата нюху і смаку не дає можливості працювати в повну силу.
«Звичайно, це був досить своєрідний рік, але в багатьох відносинах він був таким же для мене, як і для всіх – навіть незважаючи на те, що я «нюхач», ми всі намагалися не заразитися», – каже Полж.
Регіон став центром квітів і парфумів в XVII столітті, коли місцеві виробники шкіри почали використовувати парфуми, щоб відбити сморід у шкіряних виробів. За словами експертів, жасмин, вирощений в Грассі, має особливий аромат.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].