У Франції заготівельники почали збір квітів для Chanel No. 5 на честь 100-річчя аромату

У Франції заготівельники почали збір квітів для Chanel No. 5 на честь 100-річчя аромату

Модний дім Chanel уклав угоду з сім'єю Мул, щоб вони постачали Chanel п'ять видів квітів

У Франції заготівельники почали збір квітів для Chanel No. 5 на честь 100-річчя аромату
фото DR

У Грассі на півдні Франції збирачі врожаю почали заготовляти квіти для парфумів Chanel No.5, запах яких залишається незмінним за всі 100 років їх існування, передає Investing.com з посиланням на Reuters.

Десятки збирачів у крислатих капелюхах вручну зривають квіти жасмину – ключового інгредієнта парфумів, які в цьому році святкують своє сторіччя.

Аромат, створений засновницею модного гіганта Коко Шанель в 1921 році і популяризований такими зірками, як Мерилін Монро, включає в себе десятки запахів, але найважливішим, за словами головного парфумера Олів'є Полж, є квіти, зібрані недалеко від південного французького міста Грасс.

«Жасмин Грасса, ймовірно, є найважливішим інгредієнтом Chanel No. 5. Це інгредієнт, над яким нам доводилося старанно працювати. Був час, коли його вирощування було під загрозою, тому що виробництво переміщалася в інші країни, ймовірно, через зростання цін на нерухомість і еволюцію суспільства. Але саме так в 1980-х роках у нас в Chanel виникла ідея об'єднати зусилля з фермерською сім'єю, щоб забезпечити кількість і постійну якість жасмину», – каже він.

Понад 30 років тому модний дім уклав угоду з сім'єю Мул, щоб вони постачали Chanel п'ять видів квітів.

Пізніше фірма купила ще 10 гектарів землі, додавши до 20, які вже були в розпорядженні партнерів по бізнесу.

Фабріс Бьянкі, який керує виробництвом сім'ї Мул, сказав, що пандемія COVID-19 не надто вплинула на роботу, адже збирачі, в основному, працюють на вулиці.

Однак вірус доставляє великі проблеми парфумерам, відомим також під прізвиськом «нюхалі», адже втрата нюху і смаку не дає можливості працювати в повну силу.

«Звичайно, це був досить своєрідний рік, але в багатьох відносинах він був таким же для мене, як і для всіх – навіть незважаючи на те, що я «нюхач», ми всі намагалися не заразитися», – каже Полж.

Регіон став центром квітів і парфумів в XVII столітті, коли місцеві виробники шкіри почали використовувати парфуми, щоб відбити сморід у шкіряних виробів. За словами експертів, жасмин, вирощений в Грассі, має особливий аромат.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло