Виробництво цукру в Україні зросло на 30,5%
За поточний маркетинговий рік виробили 1,45 млн тонн цукру

Що сталося. Виробництво цукру в Україні збільшилось на 30,5%. За поточний маркетинговий рік (з 1 вересня 2021 року по 31 серпня 2022 року) виготовили вже 1,45 млн тонн цукру.
Джерело. Про це повідомляє Мінагрополітики.
Деталі. Залишки цукру наразі оцінюються в 322 000 тонн, що відповідає тримісячній потребі внутрішнього ринку.
Міністерство зазначає, що пропозиція продукту в поточному маркетинговому році становить 1,8 млн тонн, отже цього вистачить на забезпечення внутрішнього ринку (обсяг 1,210 млн тонн), створення експортного потенціалу (120 000 тонн) та на формування запасів (470 000 тонн).
У повідомленні також йдеться про те, що за десять місяців маркетингового року 2021/2022 експортували 73 000 тонн цукру, включаючи цукровмісні продукти.
Зокрема Мінагрополітики прогнозує 1,080 млн тонн цукру наступного маркетингового року. Над його виробництвом працюватимуть 23 заводи, на відміну від 33 трьох, що працювали цього року.
Бекграунд. Нагадаємо, Україна планує збільшити обсяг експорту товарів до Великої Британії, зокрема це стосується цукру.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].