Китай відкриє свій ринок для українського гороху та борошна - голова Держпродспоживслужби
Це може статися вже до кінця цього року

До кінця 2024 року українські борошно та горох можуть вийти на ринок Китаю. Нині перемовини на етапі погодження фітосанітарних процедур і безпосередньо протоколу.
Про це в інтерв'ю Mind розповів голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.
Крім того, ведеться робота щодо відновленню ринку експорту яєць і м’яса птиці в Японію. За словами Ткачука, зараз активізувалася комунікація з Бразилією, Аргентиною і Саудівською Аравією. Загалом комунікація щодо відкриття ринків ведеться із близько 80 країнами світу, зокрема з Великобританією, США, Туреччиною, В’єтнамом, Індією, Оманом.
Але, додав він, це довготривалий процес – необхідно провести аналіз законодавства країни-партнера щодо вимог до продукції. «Багато країн використовує принцип нетарифних бар’єрів у міжнародній торгівлі – коли встановлюються умисно завищені вимоги до української продукції, які є обтяжливі для бізнесу», – уточнив голова Держпродспоживслужби.
Загалом, минулого року Служба відкрила для експорту 16 груп товарів по різним країнам.
Бекграунд. Раніше Mind писав, що Україна та Ізраїль погодили ветеринарний сертифікат для супроводу борошна з птиці / пір’я / рибного борошна та ветеринарний сертифікат для супроводу олій і жирів для годування тварин.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].