facebook.com
mind
Новий стартап вироблятиме 450 тонн штучного м’яса на місяць

Новий стартап вироблятиме 450 тонн штучного м’яса на місяць

Цього вистачить для приготування 4 мільйонів гамбургерів

Новий стартап вироблятиме 450 тонн штучного м’яса на місяць
фотоскрін Quartz

Компанія Bay Area заявила, що завершує масштабний виробничий об'єкт в Окленді, штат Каліфорнія, який може виробляти 454 000 кг «нем’ясного» м'яса на місяць. Про це повідомляє видання Quartz.

Стартап із Сан-Франциско, який створює штучне м'ясо для бургерів із пшениці, кокосової олії, картоплі і залізовмісної речовини під назвою «гем», відкриває в Каліфорнії власну фабрику, яка дозволить виробляти у 250 разів більше штучного м’яса, ніж зараз.

Цього вистачить, щоб постачати «нем’ясну» продукцію в більш ніж 1000 ресторанів.

«Ми налаштовані дуже серйозно стосовно нашої місії і збираємося скласти серйозну конкуренцію тим продуктам, які виробляються з використанням м’яса тварин», ─ розповідає Патрік Браун компанії Impossible Foods.

Він заявив, що компанія розраховує на попит, перш за все, з боку любителів м'яса, а не вегетаріанців. Через високий вміст заліза «м'ясо» від Impossible Foods максимально наближене за смаковими характеристиками до натурального продукту і має мало спільного з поширеними на ринку соєвими замінниками тваринних білків.

На етапі збору інвестицій стартап отримав $182 млн венчурного капіталу від Білла Гейтса, а також венчурних фондів Google Ventures і Khosla Ventures. Минулого літа бургер зі штучним м'ясом від Impossible Foods вперше з'явився в ресторані Momofuku Nishi і зібрав вражаючі черги.

Зауважимо, що м’ясоподібна суміш значно дешевша у виробництві, ніж справжнє «штучне м’ясо», для створення якого беруться живі стовбурові клітини тварин і вирощуються в лабораторіях. Продукування такого «м’яса» коштує десятки тисяч доларів і ще не запущено у широке виробництво.

Виробництво штучного м'яса почалося багато в чому через екологічні проблеми, які тягне за собою тваринництво. Воно щороку виробляє 18% від викидів усіх парникових газів планети. До того ж багато вчених-агрономів упевнені, що незабаром настане криза сільського господарства. Саме тоді людям знадобиться замінник м’яса.