УЗА очікує до 70% продовольчої пшениці у структурі загального збору врожаю-2017
Наступного маркетингового року через складні кліматичні умови обсяг експорту зерна буде меншим
Частка продовольчої пшениці очікується в обсязі до 70% в структурі загального збору врожаю в поточному році.
Про це йдеться в повідомленні Мінагарополітики з посиланням на президента УЗА Миколи Горбачова, передають Українські Новини.
Горбачов повідомляє, що агрокліматичні умови у цьому сезоні в цілому сприяють якісному поліпшенню врожаю пшениці.
23 червня в Мінагрополітики відбулося засідання робочої групи з питань функціонування ринку зерна за участю представників Мінагрополітики, Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, Українського гідрометеорологічного центру, компаній і асоціацій – учасників зернового ринку.
За словами заступника міністра аграрної політики Олени Ковальової, в наступному маркетинговому році через складні кліматичні умови обсяг експорту зерна буде меншим, ніж в поточному сезоні.
Начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко зазначає, що склалися екстремальні умови по забезпеченості ґрунту вологою. При цьому, незважаючи на можливе скорочення виробництва, очікується висока якість пшениці в цьому сезоні.
Нагадаємо, що 68,1% зернового експорту України липні-травні 2016/2017 забезпечила кукурудза, провідним покупцем якої був Єгипет. У травні 2017-го Україна в порівнянні з попереднім місяцем збільшила поставки на зовнішні ринки зернових, зернобобових культур та борошна на 11,8% – до 3,9 млн тонн.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].