В Україні скорочується виробництво коньяку
За п'ять років виробництво коньяку скоротилося в 1,7 рази
Виробництво коньяку та бренді в Україні з 2016 році до 2011 року зменшилось у 1,7 рази, склавши 2,8 млн декалітрів. Про це повідомляє Державна служба статистики України.
Виробництво горілки з вмістом спирту менше 45,4% в Україні в січні-травні 2017 року скоротилося на 21,1% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року – до 5,5 млн декалітрів. Виробництво коньяку та бренді скоротилося на 24,9% – до 781 тис. декалітрів.
Виробництво коньяку і бренді в травні поточного року склало 128 тис. декалітрів, що на 22,4% поступається показнику квітня поточного року, але на 15,1% перевищує показник за травень 2016 року.
У 2016 році виробництво коньяку та бренді скоротилося на 6,7% до $2,8 млн декалітрів. У 2015 році виробництво коньяку та бренді виросло на 12,9% і склало 2,95 млн декалітрів. У 2014 році в Україні виробництво коньяку і бренді виросло на 12,9% і склало 2,95 млн декалітрів.
На сьогодні коньяки в Україні класифікуються за терміном витримки на ординарні і марочні. Найбільшу частку продажів в Україні займають саме ординарні коньяки з часткою 90%, а частка марочних становить в продажах лише 10%.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].