Novameat, що «друкує» вегетаріанські стейки, націлилась на вихід на масовий ринок в 2022 році
Іспанський стартап використовує технологію 3D-друку для виробництва м’яса на 100% рослинній основі

У той час як попит на альтернативи рослинному м'ясу зростає, стартап Novameat з Барселони використовує технологію 3D-друку для виробництва вегетаріанських стейків і сподівається, що в наступному році вони вийдуть на масовий ринок.
Як повідомляє Reuters, Novameat планує продавати стейки як безпосередньо споживачам, так і компаніям, таким як ресторани, вже у 2022 році.
Іспанська компанія, яка розробила цю технологію ще у 2018 році, на Всесвітньому мобільному конгресі в Барселоні цього року показала її останній 3D-принтер, який «друкує» вегетаріанські стейки, з текстурою та смаком, що дуже нагадують яловичину або свинину.
Мета стартапу – відтворити м'язові волокна в м'ясі тварин, але з використанням інгредієнтів на 100% рослинній основі. Компанія також оголосила, що виробляє продукт, що імітує м'ясо, з екологічних міркувань.
«Ми намагаємося замінити м'ясо тварин чимось, що краще для планети, для нас самих і для тварин», – йдеться в заяві компанії.
Нагадаємо: компанія Unilever, один із провідних світових виробників продовольства і товарів повсякденного попиту, планує активне просування рослинних альтернатив м'ясної і молочної продукції і хоче збільшити обсяги їх щорічних продажів до 1 млрд євро до 2027 року.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].