Засновник Beyond Meat висловився за податок на м'ясо, такий же як податок на СО2

Засновник Beyond Meat висловився за податок на м'ясо, такий же як податок на СО2

Він дозволив би скоротити вплив виробництва м'яса на довкілля і стимулювати виробництво рослинного білка

Засновник Beyond Meat висловився за податок на м'ясо, такий же як податок на СО2
фото DR

Засновник найбільшої в світі компанії з виробництва рослинного замінника м'яса Beyond Meat Етан Браун вважає корисним податок на м'ясо тваринного походження. Таким чином споживачів можна переводити на менш шкідливий для планети продукт. Про це він розповів в інтерв’ю ВВС, на яке посилається The Bell.

За словами Етана Брауна, механізм повинен бути аналогічним до податку на викиди вуглецю (СО2). Він дозволив би скоротити вплив виробництва м'яса на довкілля, стимулювати країни, що розвиваються, до виробництва рослинного білка і зміщувати споживання людей в бік рослинного «м'яса».

«Ми бачимо, що 93% покупців продукції Beyond Meat кладуть до кошика ще щось із тваринного білка, – каже підприємець. – Це означає, що ідея скоротити споживання тваринного білка проникла в саме широке коло споживачів: хтось чув про здоров'я, хтось про клімат, комусь не подобається промислове тваринництво».

Beyond Meat вийшла на IPO в 2019 році, і в тому ж році її капіталізація досягла піку, не перевершеного досі. Зараз компанія, в портфелі якої контракти з McDonald's і Yum! Brands, коштує близько $8 млрд.

Браун обіцяє, що рослинне немясо зрівняється з твариним за вартістю в близькому майбутньому.

За даними опитувань у Великобританії, третина споживачів не купують рослинне «м'ясо» через дорожнечу, але ця частка знижується.

За даними ФАО, тваринництво відповідальне за 14,5% світових викидів парникових газів. Браун каже, що викиди в розрахунку на один рослинний бургер нижчі в 10 разів, енерговитрати – в два рази. «За кілька додаткових доларів у вас є можливість довести свою турботу про природу – і для цього зовсім не потрібно купувати Tesla або інший електромобіль, достатньо купити рослинний бургер», – зауважує засновник Beyond Meat.

Як повідомлялося, Гейтс і Безос вклали мільйони в стартап, який робить «м'ясо» з грибів, знайдених у Єллоустоні.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло