Мінагрополітики: В Україні знизилися середні ціни виробників на овочі, крупи та цукор
Картопля здешевіла на 7%, морква та буряк – на 25% і 24%

Відпускні ціни виробників на харчові продукти за останній місяць в Україні залишаються стабільними. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики.
За оперативними даними обласних держадміністрацій, середні ціни виробників на овочі знизилися, зокрема відносно минулого місяця на 7% просіли ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим роком – на 14%. Також за минулий місяць утратили в ціні морква (25%) та буряк (24%). Капуста та цибуля здешевіли на 12% та 16%.
Ціни на крупи знизилися менш помітно. В порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (на 1%), горохова крупа (на 3%), кукурудзяна (на 1%). Ціна на цукор зменшилася на 3%.
«Молоко вищого ґатунку та м'ясо курей змінилось в ціні на 3%, м'ясо ВРХ на 6% та свинини на 7%. Не зросли ціни на олію. По більшості критичних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції або з невеликим відхиленням», – додають у міністерстві.
Нагадаємо: запаси зерна у Держрезерві наразі перебувають на критично низькому рівні через відсутність фінансування.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].