Халяльну переробку м'яса запустили на Рівненщині
Турецькі інвестиції склали 71 млн грн

Високотехнологічний забійний комплекс великої рогатої худоби розпочав роботу на Рівненщині. Про це повідомляється на сайті Рівненської обласної державної адміністрації (ОДА).
«Сертифіковану продукцію маркування «Халяль», яка підтверджує відповідність мусульманським традиціям, відтепер виготовлятимуть у селі Великий Мидськ Костопільської територіальної громади Рівненщини. Адже тут став до ладу високотехнологічний забійний комплекс великої рогатої худоби», – зазначається у повідомлені.
Згідно з повідомленням, комплекс побудований за турецькі інвестиції в обсязі 71 млн грн.
У повідомленні зазначається, що для виготовлення халяльного м'яса потрібно здійснити забій особливим способом: окрема увага приділяється відсутності залишків крові у м'ясі.
Виробничі потужності новозбудованого комплексу – 10 тонн продукції за зміну: є сучасний цех обвалки, фасування, охолодження, турецька лінія вакуумування, а також сучасні холодильні камери.
Як повідомлялося, McDonald's має намір вивести на ринок України бургери з рослинного м'яса.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].