В США розробили плівку, яка вдвічі збільшує термін зберігання продуктів
Їстівна плівка вже продається в мережевих магазинах США

Стартап під назвою Apeel Sciences розробив тонке прозоре їстівне покриття, яке може зберігати їжу свіжою набагато довше, ніж зазвичай, пише HighTech.
Покриття Epideel зберігає їжу, усуваючи дві основні причини псування їжі. Діючи як фізичний бар'єр, Epideel блокує випаровування води, а також перешкоджає реакції атмосферного кисню з їжею. Як повідомляється, це покриття може подвоїти термін придатності.
Epideel, що складається з жирів та інших компонентів, взятий із фруктів і овочів і був розроблений відповідно до правил Управління з контролю за продуктами і ліками США, які дозволили Apeel Sciences обійти нормальний процес схвалення FDA. Авокадо з цим покриттям вже знаходиться на прилавках продуктових мереж Kroger, Costco і Harps Food.
Apeel Sciences з моменту свого заснування в 2012 році зібрав $110 млн інвестицій. Більшу частину з цих коштів пожертвував Фонд Білла і Мелінди Гейтс.
За оцінками ООН, в світі псуються 30% всіх вироблених продуктів харчування, загальна вартість яких становить близько $2,6 трлн. При цьому викиди метану від гниючої їжі завдають більше шкоди для клімату, ніж деякі заводи.
Нагадаємо, у Китаї стає популярним вирощування тарганів у промислових масштабах – вони допомагають здолати проблему утилізації відходів.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].