Eat Just готова до запуску продажів яєць на рослинній основі в Західній Європі

Eat Just готова до запуску продажів яєць на рослинній основі в Західній Європі

Залишилось дочекатись «зеленого світла» від європейських регуляторів

Eat Just готова до запуску продажів яєць на рослинній основі в Західній Європі
фото www.flickr.com/photos/15530413@N06/2205935474

Американський стартап Eat Just готовий до запуску продажів яєць рослинного походження в Західній Європі, компанія вже має виробника, дистриб'ютора і службу доставки. Як повідомляє Bloomberg, стартапу з Сан-Франциско залишилось отримати дозвіл від ЄС.

Після цього компанія розраховує запустити продажі в ФРН, Італії та Нідерландах.

«Ми ведемо переговори з великими роздрібними торговцями, ресторанами швидкого обслуговування та готельними операторами в більшості країн Західної Європи», – розповів гендиректор Eat Just Джош Тетрик та додав, що він очікує, що європейський бізнес розпочнеться у 2021 році.

Агентство зазначає, що протягом наступних п'яти років продажі замінників м'яса і молочних продуктів в ЄС і Великобританії будуть зростати приблизно на 10% в рік, оскільки проблеми довкілля, здоров'я і добробуту тварин спонукають європейців скорочувати споживання яловичини та свинини.

«Яйця» Eat Just виготовляють з маша, або азійської квасолі.

Дозвіл на роботу в Європі допоможе Eat Just вийти за межі існуючих ринків в США, Гонконгу і материковому Китаї. За словами Тетрика, компанія планує почати будівництво заводу з виробництва рослинного білка в Сінгапурі, який відкриється до середини 2022 року.

Компанія Impossible Foods також очікує схвалення регуляторів після подачі заявки минулого року на продаж гамбургера, що містить соєвий леггемоглобін, залізовмісну молекулу, отриману з використанням генетично модифікованих дріжджів. Компанія з Редвуд-Сіті, штат Каліфорнія, використовує цей інгредієнт, щоб зробити свої вегетаріанські гамбургери більш соковитими, щоб вони нагадували яловичий фарш при приготуванні.

Нагадаємо: минулого місяця Impossible Foods, відома своїми веганськими бургерами, представила прототип «безмолочного» молока.

На початку 2020 року Impossible Foods запустила виробництво «свинини» на рослинній основі.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло