facebook.com
mind
Білл Гейтс та інші багатії вкладають кошти в виробництво штучного м'яса

Білл Гейтс та інші багатії вкладають кошти в виробництво штучного м'яса

Impossible Foods вже має 300 млн фінансування, однак конкуренція на ринку штучного мʼяса посилюється

Білл Гейтс та інші багатії вкладають кошти в виробництво штучного м'яса
фотоскрін Quartz

Американська компанія з виробництва штучного мʼяса Impossible Foods (Каліфорнія), відома своїми «соковитими» гамбургерами, які не містять мʼяса, скромно оголосила про те, що залучила додаткові інвестиції в розмірі $75 млн доларів, повідомляє TechCrunch.

Головними інвесторами виступили Сінгапурський державний інвестфонд Temasek, а також Білл Гейтс і гонконгський мільярдер Лі Кашин.

Загалом Impossible Foods вже залучила $300 млн, включаючи попередній раунд інвестицій, де в компанію вклали кошти інвестфонди GV, Viking Global Investors та UBS.

Стартап із Сан-Франциско розробив продукт, який на вигляд і смак абсолютно схожий на м'ясо. Він робиться на основі пшениці, кокосової олії, картоплі і залізовмісної речовини під назвою «гем» (соєвого леггемоглобіна). В супермаркетах такий продукт поки що не продається, коштує він недешево і знайти його можна тільки в дорогих ресторанах.

У березні Impossible Foods повідомила, що завершила будівництво фабрики в Окланді (Каліфорнія), на якій зможе виробляти 454 тисячі кілограм штучного м'яса на місяць.

Beyond Meat – ще одна компанія, яка виробляє штучне мʼясо для гамбургерів. І її також підтримав Білл Гейтс своїм фінансуванням. Цей продукт на рослинній основі вже доступний в сотнях супермаркетів Whole Foods і Safeway і продається у мʼясних відділах.

Однак минулого тижня Impossible Foods оголосила, що запускає продаж своєї продукції в 600 магазинах Kroger у 13 штатах.

Тож конкуренція на ринку штучного мʼяса надзвичайно висока. Крім шароподібної речовини для гамбургерів є й інші стартапи, які розробляють справжнє м'ясо, вирощене в лабораторії з клітин тварин. Це такі компанії, як Memphis Meats або Hampton Creek.

Ця технологія відрізняється від чисто рослинного білка, але теж дозволить людям їсти бургери і відбивні, не вбиваючи корів та інших тварин, хоч воно і коштує поки що нереально дорого.